Zoek
Sluit dit zoekvak.

29-06-2021

Durf jij nee te zeggen?

Hoe vaak heb jij ja gezegd terwijl je nee bedoelde? Heb je weleens ja gezegd om goedkeuring te krijgen van anderen? Of heb je misschien ja gezegd tegen iets waar je eigenlijk een hekel aan hebt?
 
Door bewust ja en nee te zeggen maak je duidelijke keuzes voor jezelf in je leven. Maar waarom doen we dat dan niet altijd? Waarom zeggen we soms ja als we nee bedoelen?
 
Vaak zeggen we ja om mensen te vriend te houden. Ook tegen mensen die niet eens onze vrienden zijn. Door tegen deze mensen ja te zeggen gaat dat ten koste van je tijd met mensen die je echt dierbaar zijn.
 
Door vaker nee te zeggen, heb je tijd om tegen de dingen die er echt toe doen ja te zeggen. Nee zeggen is iets wat we kunnen leren. Ten eerste door het gewoon te doen. Je geeft hiermee duidelijk grenzen aan. Dat is niet allen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.
 
“Nee zeggen tegen anderen is soms het aardigste wat je voor jezelf kan doen”
 
Hoe? Ik kan je samen met mijn paarden helpen om je grenzen aan te geven en het nee zeggen gemakkelijker te maken. Neem vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden.