Search
Close this search box.

1-11-2022

Het perfecte plaatje

Wat is ie mooi zo he?! Django
Een mooi glimmend neusje, perfect met z’n oren naar voren, lief kijkend en geen haartje verkeerd.
 
Hoe pas jij in het perfecte plaatje?
Gaan voor het hoogst haalbare, tot alle details alles perfect voor elkaar hebben, geen fouten willen maken, er goed uitzien en dan ook nog voor anderen kunnen zorgen. Ook als het even niet zo lekker gaat. Gewoon door doen, want dat hoort zo.
 
Wat als je nu eens genoegen neemt met iets minder?
Ik mag fouten maken. Ik ben goed zoals ik ben.
Houdt focus op het totaal plaatje, het groter geheel. Hoe belangrijk is dat detail? Doet het er echt toe? Is het echt noodzakelijk om aan te passen?
 
Hoe dan?
Je zult merken dat perfectionisme loslaten in het begin gepaard gaat met weerstand. Want als je altijd gestreefd hebt naar perfectie, is het lastig om te accepteren dat goed ook gewoon goed genoeg is. Toch levert dit je uiteindelijk veel op: je krijgt er meer rust, ruimte, energie en tijd voor terug. Daarnaast zorgt het voor een hoop minder frustratie.
 
Paarden kunnen je helpen in het loslaten van het perfectionisme. Paarden reageren van nature op de spanning die aanwezig is. Ze laten zien wat er gebeurt in je lijf, welke spanningen en ontwikkelpunten er zijn. Hierdoor kan je spanning loslaten, rust en ruimte creëren en weer keuzes gaan maken voor jezelf.
 
Enne… wat betreft Django, die rolt liever lekker in het losse zand. Ff die glimmende troep van z’n neus af rollen en weer lekker tot zichzelf komen. Hij leeft in het hier en nu, heeft geen last van perfectionisme en heeft geen oordeel over zichzelf en anderen.
 
Wil je Django een keer ontmoeten en ervaren wat hij voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.