Zoek
Sluit dit zoekvak.

Communicatie als verbindende factor

Communicatie als verbindende factor

Kan de communicatie binnen je team wel een boost gebruiken? Kom dan met je team naar het dagprogramma ‘communicatie als verbindende factor’.
Door met je team gezamenlijke oefeningen bij het paard te doen kom je er al snel achter waar het binnen je team beter kan op het gebied van communicatie. In een team is open communicatie de verbindende factor die alles in het team samenbrengt.

In een team is open communicatie erg belangrijk. Je verdeelt taken, je stemt werkzaamheden met elkaar af en je draagt diensten over. In je team maak je afspraken over je aanpak en je geeft elkaar feedback. Juist door goed met elkaar open te communiceren ontstaat er een hecht team wat op elkaar kan bouwen en elkaar van feedback kan voorzien.

Wat is nu eigenlijk open communiceren? Voor mij betekent open en transparant communiceren: je mening geven zonder angst voor negatieve consequenties. Je gelooft dat je je team helpt door je mening te delen. Dat iedereen daar beter van wordt. En dat je je team echt iets onthoudt door je mening voor je te houden. Je hoeft geen angst te hebben om je mening te delen want er is onderling vertrouwen in je team, je mening telt en voegt iets toe. 

Waarom zou je als team overwegen om met een paard aan de slag te gaan? Paarden reageren van nature op de spanning die aanwezig is en kunnen dus ook de onderstroom waarnemen. Ze laten zien wat er gebeurt als een team een gezamenlijke opdracht uitvoert, ook welke spanningsvelden, emoties en ontwikkelpunten er zijn.

De teamcoaching met paarden wordt altijd door twee paardencoaches gegeven, hierbij werk ik samen met Nathalie Wit-Pennings van 4Feet Coaching.

Bekijk ook onze andere programma’s voor teams:
“Van samen werken naar samenwerken”
“Gezond en vitaal op de werkvloer”

Door open met elkaar te communiceren wordt:

  • De betrokkenheid in het team vergroot
  • Het aantal conflicten verminderd
  • Onderlinge relaties verbeterd
  • Gesproken met elkaar in plaats van over elkaar
  • Feedback gegeven aan elkaar

Praktische informatie

Tijdens deze dag of dagdeel gaan we actief aan de slag met de communicatie in het team. Beter communiceren kan je immers het beste leren door het direct toe te passen.

De training vind plaats op de locatie van Horse2Coach te Deest. Bij slecht weer kan er worden er uitgeweken naar een locatie in de buurt.

Kosten: Voor een gehele dag €1.350,- excl. btw. incl. koffie/thee en lunch.
Voor een dagdeel €750,- incl. koffie/thee en iets lekkers.

Meer informatie of een vrijblijvende kennismaking inplannen?