Zoek
Sluit dit zoekvak.

02-12-2022

symposium ex-kankerpatienten

Symposium Paardencoaching bij ex-kankerpatiënten

Vrijdag 2 december ben ik aanwezig geweest bij het symposium van het onderzoek van paardencoaching bij ex-kankerpatiënten.

In het voorjaar van 2022 heb ik een bijdrage mogen leveren binnen dit onderzoek vanuit Caprilli Coaching.
De onderzoeksresultaten werden besproken en er was een deelnemer die haar ervaringen bij het paard tijdens dit onderzoek heeft gedeeld. Dit was een pakkend, inspirerend en ontroerend verhaal waarbij heel duidelijk werd verteld hoe het paard en de coaches haar hebben geholpen tijdens de sessies die zij heeft ervaren tijdens het onderzoek. 
Het was een inspirerende middag met goede sprekers en mooie inzichten.
 

Wist je dat 1 op de 3 mensen kanker krijgt? Dat is echt heel erg veel. 
De impact na of tijdens de behandeling van kanker zijn enorm. 
Er zijn vaak blijvende gevolgen naar aanleiding van de behandeling, bijvoorbeeld:
-Blijvende vermoeidheid
-Neuropathie in handen en voeten
-Concentratieproblemen
-Angsten

De acceptatie van het veranderde leven na kanker is een proces waar niet alleen de (ex)-patiënten mee te maken krijgen maar ook de mensen in hun naaste omgeving. Paarden kunnen helpen in het proces na kanker, door spanning weg te nemen, te spiegelen, steun te bieden en letterlijk te helpen bij het acceptatieproces.

Helaas heb ook ik te maken gehad met kanker in mijn naaste omgeving, mijn man heeft een aantal jaren geleden kanker gehad. Gelukkig is hij genezen. Doordat ik dit proces na kanker van dichtbij heb meegemaakt weet ik hoe belangrijk het is om preventief nazorg te krijgen na de behandelingen om verder te kunnen leven met de beperkingen na deze ziekte.

Erg mooi om te zien dat hier nu steeds meer aandacht voor komt en ik hier met mijn paarden iets in kan betekenen.