Search
Close this search box.

Re-integratie

Re-integratie

Heb je je ontslag gekregen? Zit je thuis met een burn-out, onverwerkte gebeurtenissen, heb je moeite met aangeven van grenzen of ervaar je andere klachten waarmee je aan de slag wil?

Re-integratie
Wil je weer graag aan de slag maar weet je niet waar je moet beginnen? Meestal zijn er dan nog belemmerende psychische en/of lichamelijke klachten die ervoor zorgen dat je niet kunt werken of functioneren zoals je dat graag zou willen.

Door actief aan je re-integratie te werken, ben je weer aan het bouwen aan je herstel. Je komt meer in balans, je energielevel gaat omhoog, je krijgt rust en ontspanning zowel in je hoofd als in je lichaam. Van daaruit ga je weer meer activiteiten ondernemen buiten de deur, je sociale netwerk uitbreiden en je conditie opbouwen. 

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de re-integratie met het paard;

  • Verbeteren van je persoonlijke situatie
  • Versterken van je werknemersvaardigheden
  • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

Met name de onderwerpen; Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en beroepsoriëntatie komen aan de orde.

Re-intergratie met behulp van paarden
Paardencoaching speelt een belangrijke rol in deze re-integratie trajecten. In een op maat gemaakt traject kan door de inzet van paarden gewerkt worden aan je zelfreflectie en je zelf herstellende vermogen. Uniek is natuurlijk de inzet van paarden. Paarden leiden mensen direct tot de kern van hun ontwikkeling en doen dit op een pure en authentieke manier, waardoor je leert hoe je de regie weer over jezelf terug kan krijgen. Dit gaat je helpen om te kiezen waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je jezelf goed bij voelt. Je hoofd mag vervolgens uitdenken hoe je dat gaat aanpakken om concrete stappen te zetten. En ook dit gaan we weer samen met het paard bekijken door het paard te laten reageren op jouw spanning of ontspanning in relatie tot een keuze die gemaakt dient te worden, in de breedste zin van het woord.

Ervaring of affiniteit met paarden is niet nodig. De activiteiten zijn altijd op de grond, dus nooit op het paard.

Je gaat aan de slag met een activiteit met of tussen de paarden.actief aan je re-integratie te werken 

Verschillende thema's om aan te werken

In een re-integratietraject ga je met de volgende thema’s aan de slag:

  • Zelfverzekerdheid vergroten;
  • Grenzen aangeven;
  • Wie ben ik?;
  • Wat kan ik?;
  • Wat wil ik?;
  • Doelen stellen;
  • Beroepsoriëntatie.

Praktische informatie

Re-integratie is altijd een traject van ongeveer 7 sessies. Neem contact op voor jouw eigen re-integratie traject of neem als werkgever contact op om te bespreken wat ik voor werknemers kan betekenen.