Zoek
Sluit dit zoekvak.

Workshop Systemisch werk met paarden

Systemisch werk met paarden

Wil jij graag kennismaken met systemisch werk met behulp van paarden? Dan is de workshop Paardencoaching iets voor jou. In een kleine groep van maximaal 4 personen krijg je een individuele systemische sessie met paarden en kan je ervaren wat paardencoaching voor jou kan betekenen.

De workshop vind plaats op de accommodatie van Horse2Coach in Deest Gelderland.

Bij Paardencoaching wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke reactie van het paard. Een paard is van nature een gevoelig dier dat erg gericht is op het scannen van de omgeving en zijn kudde en daardoor ook van diegene die zijn omgeving betreden.

Deze manier van coaching is vaak confronterend op een positieve manier. Een paard reageert niet op de muur die mensen op kunnen zetten naar de buitenwereld. Het paard reageert op de persoon die voor hem staat met alle gevoelens, angsten en spanningen die deze bij zich draagt. Een paard is altijd eerlijk en houdt je een spiegel voor.

Bij systemische coaching wordt de mens beschouwd als onderdeel van zijn/haar systeem. Een systeem wordt hierbij gezien als het geheel van individuen, het samenspel van onderlinge relaties en zaken die het systeem beïnvloeden. We zijn ons hele leven op allerlei manieren onderdeel van een systeem.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gezin waarin je opgroeit, de school waar je in je kindertijd op zit, als lid van verenigingen, vriendengroepen, partnerrelaties en werk.

Er zijn een aantal principes die een rol spelen bij het ontstaan van spanning (systeemdynamieken) binnen een systeem. Welke plaats neem je in binnen het systeem, en hoe is de balans in geven en nemen? Deze spanning is voelbare energie. Je jeugd en kindertijd is bepalend voor jouw basisgevoel van veiligheid, geborgenheid en zekerheid. Soms gebeuren er dingen in je jeugd of kindertijd die je hele leven een invloed op je hebben.

Systemische coaching met behulp van een paard is een doeltreffende manier om veranderingen in gang te zetten, momenten uit het verleden te doorleven en nieuwe  energie op te doen. Er kunnen elementen (een persoon of gebeurtenis) uit het systeem worden opgesteld. Dan is er sprake van een systeemopstelling.

Het paard kiest in een systeemopstelling steeds zijn eigen positie en loopt los in de bak en geeft hierbij feilloos aan waar eventuele pijnpunten zitten en of er nog zaken om erkenning vragen.

Individuele-coaching-horse-2coach

Verschillende thema's om aan te werken

In systemische coaching met paarden kan je met de volgende thema’s aan de slag:

 • Jouw plek in het systeem;
 • Grenzen aangeven;
 • Zelfverzekerd keuzes maken;
 • Doelen stellen;
 • Rouwverwerking;
 • Mentale en fysieke veerkracht;
 • Stress klachten verminderen. 

Programma en kosten

 

 • Ontvangst met koffie/thee
 • Uitleg over Paardencoaching en systemisch werk met paarden
 • Elke deelnemer krijgt een eigen minisessie systemische Paardencoaching
 • Mogelijkheid om vragen te stellen na afloop van elke sessie
 • Mogelijkheid om ook de andere sessies te zien van de overige deelnemers in de workshop
 • Evaluatie en einde workshop

De kosten voor een workshop Paardencoaching zijn €75,- per persoon

Wil jij kennismaken met systemische coaching met behulp van paarden? Schrijf je dan nu in voor de workshop Systemisch werk met paarden, er zijn maar 4 plaatsen beschikbaar.