Zoek
Sluit dit zoekvak.

Systemische coaching

Durf jij jezelf te spiegelen?

Bij systemische coaching wordt de mens beschouwd als onderdeel van zijn/haar systeem. Een systeem wordt hierbij gezien als het geheel van individuen, het samenspel van onderlinge relaties en zaken die het systeem beïnvloeden. We zijn ons hele leven op allerlei manieren onderdeel van een systeem.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gezin waarin je opgroeit, de school waar je in je kindertijd op zit, als lid van verenigingen, vriendengroepen, partnerrelaties en werk.

Er zijn een aantal principes die een rol spelen bij het ontstaan van spanning (systeemdynamieken) binnen een systeem. Welke plaats neem je in binnen het systeem, en hoe is de balans in geven en nemen? Deze spanning is voelbare energie. Je jeugd en kindertijd is bepalend voor jouw basisgevoel van veiligheid, geborgenheid en zekerheid. Soms gebeuren er dingen in je jeugd of kindertijd die je hele leven een invloed op je hebben. Al deze ballast sleep je mee, je bent eraan gewend. Tot dat je merkt dat het meedragen van deze ballast pijn gaat doen. Het is tijd om onder ogen te zien waar je vandaan komt en wat je allemaal vanuit je systeem meedraagt. 

systemische-coaching-paardencoaching-horse2coach

Systemische coaching met behulp van een paard

Systemische coaching met behulp van een paard is een doeltreffende manier om veranderingen in gang te zetten, momenten uit het verleden te doorleven en nieuwe  energie op te doen. Er kunnen elementen (een persoon of gebeurtenis) uit het systeem worden opgesteld. Dan is er sprake van een systeemopstelling.

Het paard kiest in een systeemopstelling steeds zijn eigen positie en loopt los in de bak en geeft hierbij feilloos aan waar eventuele pijnpunten zitten en of er nog zaken om erkenning vragen.

Praktische informatie

Wil jij ook jouw systeem onderzoeken? Gedurende zes sessies bekijk ik samen met jou waar de punten zitten om aan te werken binnen je systeem. Door de effectiviteit en de impact van de coachsessies zijn zes sessies vaak voldoende. Tussen de sessies is een wachttijd van 3 weken of korter als dat gewenst is. Je hebt geen ervaring met paarden nodig. 

Meer informatie of een vrijblijvende kennismaking inplannen?