Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van samen werken naar samenwerken

samen werken of samenwerken?

Tijdens het programma ‘van samen werken naar samenwerken’ ervaar je tijdens de oefeningen met het team en de paarden hoe het staat met de samenwerking binnen je team. Wat gebeurt er bijvoorbeeld in je team als er een gezamenlijke opdracht moet worden uitgevoerd met het paard? Deze dag staat in het teken van samenwerken en met name wat kan je doen om deze samenwerking met elkaar te verbeteren.

Wat is belangrijk voor een goede samenwerking?
Wat is er al aanwezig in het team en wat kan er beter?

In diverse sporten wordt er gewerkt in teams. Om een overwinning te behalen is een goede samenwerking nodig. Iedereen in het team draagt zijn/haar steentje bij waardoor een overwinning kan worden behaald. In een kudde paarden werk het eigenlijk hetzelfde, alle paarden werken samen. Elk paard heeft zijn/haar eigen taak of rol binnen de kudde en zo voorkomen zij bijvoorbeeld dat er een paard vergeten wordt of dat ze aangevallen worden door andere dieren.

Hoe fijn zou het zijn als je op elkaar kan bouwen, alle neuzen dezelfde kant opstaan en alles in het team vanzelf lijkt te gaan? Je werkt in een team waarbij iedereen zijn of haar kwaliteiten in kan zetten en met plezier met elkaar samenwerkt. 

Waarom zou je als team overwegen om met een paard aan de slag te gaan? Paarden reageren van nature op de spanning die aanwezig is en kunnen dus ook de onderstroom waarnemen. Ze laten zien wat er gebeurt als een team een gezamenlijke opdracht uitvoert, ook welke spanningsvelden, emoties en ontwikkelpunten er zijn.

De teamcoaching met paarden wordt altijd door twee paardencoaches gegeven, hierbij werk ik samen met Nathalie Wit-Pennings van 4Feet Coaching.

Bekijk ook de andere programma’s voor teams:
“Communicatie als verbindende factor”
“Gezond en vitaal op de werkvloer”

Door een goede samenwerking

  • Is er een betere werksfeer
  • Wordt er veel geleerd van elkaar
  • Is er een betere efficiency in het team en wordt herstelwerk voorkomen
  • Worden er betere resultaten behaald
  • Is er geen drempel om hulp te vragen of te bieden
  • Ontstaat er open communicatie
  • Is er vertrouwen

Praktische informatie

Tijdens deze dag of dagdeel gaan we actief aan de slag met de samenwerking binnen het team. De oefeningen zijn zowel met als zonder paard.

De trainingsdag vind plaats op de locatie van Horse2Coach. Bij slecht weer kan er uitgeweken worden naar een locatie in de buurt.

Kosten: Voor een gehele dag €1.350,- excl. btw. incl. koffie/thee en lunch.
Voor een dagdeel €750,- incl. koffie/thee en iets lekkers.

Meer informatie of een vrijblijvende kennismaking inplannen?