Zoek
Sluit dit zoekvak.

DISC en Drijfveren

Werken met DISC en Drijfveren

Individueel
Veel mensen zijn bekend met de DISC ‘kleuren’, maar niet met drijfveren. DISC gedrag en drijfveren zijn twee totaal verschillende dingen. Een analyse van DISC gedrag geeft inzicht in welk gedrag je laat zien privé, onder druk en in je werk. Het geeft inzicht in hoe je doet, hoe je communiceert, je kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten. 

Een analyse van drijfveren geeft inzicht in wat je motiveert, wat maakt dat je in actie komt, wat geeft energie en waar haak je op af. Drijfveren zijn de belangrijkste factor voor het ervaren van plezier, energie en een voldaan gevoel.

 • DISC laat zien WAT je doet (in je werk, naar jezelf en bij stress);
 • DRIJFVEREN geven aan WAAROM je het doet.

De totale informatie in de analyse zorgt voor bewustwording van voorkeuren. Het geeft inzicht in de manier van communiceren, welke talenten er zijn en wat je motiveert.

Uiteraard kan er bij Horse2Coach gewerkt worden met de paarden in combinatie met deze analyses. Dat is immers mijn specialiteit. Door je actiepunten en onbewuste belemmeringen vanuit deze analyse te gaan doorvoelen bij het paard krijg je er zicht op wat je kan veranderen om hier stappen in te maken. Het paard zal je spiegelen, confronteren, aanwijzingen geven of steunen en hierdoor krijg je inzichten waar je mee verder kan.

De DISC en Drijfveren analyse is te combineren in een traject van 3 of 7 sessies.

Werken met DISC en Drijfveren in je team
Als een team DISC gaat toepassen zijn zij in staat om elkaars taal te spreken, waardoor er meer vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat. De inzichten bevorderen de onderlinge teamsamenhang en dat resulteert weer in betere teamprestaties. Bij Horse2Coach wordt er gewerkt met het paard om direct met de actiepunten vanuit de analyse aan de slag te gaan. Dit zijn teamopdrachten die bij het paard worden uitgevoerd. Het paard zal tijdens deze teamopdracht spiegelen, aanwijzingen geven, confronteren en steun bieden.
Met als resultaat:

 • Het team krijgt inzicht in hun eigen stijl van communiceren.
 • In het team leer je hoe andere stijlen reageren, waardoor ze begrijpen waarom een collega zich anders opstelt.
 • Het team leert hun eigen stijl effectiever in te zetten in communicatie, organisatie en samenwerking
 • Door een betere communicatie en samenwerking worden er betere resultaten geleverd en meer positieve energie losgemaakt.

De uitkomsten uit een DISC en Drijfveren analyse zijn niet goed of fout. De uitkomsten zijn een weergave van voorkeuren. Iedere stijl heeft sterke punten en uitdagingen, afhankelijk van de situatie. Alle stijlen zijn binnen een team nodig. Alle stijlen bij elkaar vormen een geheel.

Individuele-coaching-horse-2coach

Verschillende thema's om aan te werken

Met DISC en de Drijfverentest kan je met de volgende thema’s aan de slag:

 • Zelfverzekerdheid vergroten;
 • Inzicht in hoe je overkomt op anderen;
 • Je weet wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze kan inzetten;
 • Je ontwikkelpunten in je gedrag;
 • Wat jou motiveert

Praktische informatie

Wil je graag aan de slag met DISC en/of een drijfverentest? Deze zijn in een traject per 3 of 7 sessies te boeken. Tijdens deze sessies bespreken we de uitkomsten van de testen en kan je gelijk met je doelen aan de slag bij het paard.

Meer informatie of een vrijblijvende kennismaking inplannen?